BIJZONDERE PROJECTEN     K O K A R D E - 200 jaar koninkrijk

 

 


     
 

Ruud Spruit - KOKARDE - 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden
Patriotten en Oranjeklanten op weg naar 1813/1815

Het project Kokarde werd geïnitieerd door Ruud Spruit, voormalig museumdirecteur, om landgenoten meer bewust te maken van onze rijke culturele achtergrond en alles wat ons bindt.
Het rijk geïllustreerde boek Kokarde met zowel historisch beeldmateriaal, portretten en prenten als eigentijdse opnamen verscheen in oktober 2012 en bevat een inleidend hoofdstuk over de periode 1780-1813/1815 en vervolgens 50 hoofdstukken over 50 belangwekkende personen die in de opmaat naar het Koninkrijk een belangrijke rol vervulden in maatschappij, kunst of staat.  In ieder hoofdstuk wordt aandacht besteed aan plaatsen, monumenten (woonhuizen, kastelen, kerken, interieurs) door het hele land heen, die ook nu nog het verhaal van twee eeuwen geleden vertellen. De hoofdstukken lenen zich behalve ter lezing voor een breed publiek, uitstekend om binnen het onderwijs te worden behandeld.
Ruud Spruit is beschikbaar voor lezingen over 200 jaar Koninkrijk; hij legt daarbij op beeldende wijze de verbinding met het heden, of het nu gaat om de financiële wereld, de medische wetenschap, klantgerichtheid, maar ook de crisis, VOC enzovoort.


Het boek Kokarde werd mede mogelijk gemaakt door Univé Verzekeringen.

Voor vragen: Projectmanagement Novella Media B.V. - jaap.voerman@novella.nl

 

All rights reserved; © 2013; Novella Media BV - Organisatiebureau als het om inhoud & vorm gaat.
Portal Novella | Portfolio | Contact | Over ons